Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 26-06-2020

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT-DITËS NDËRKOMBËTARE...

  më shumë
 • 17-06-2020

  KOMUNIKATË LIDHUR ME ARKËTIMIN PËR LËSHIMIN E DËFTESAVE

  më shumë
 • 09-06-2020

  under construction

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

17-12-2019

Moskë, Federata Ruse

PJESËMARRJE E PËRFAQËSUESIT TË AVOKATIT TË POPULLIT NË KONFERENCËN NDËRKOMBËTARE TË ORGANIZUAR NGA KOMISARI I LARTË PËR TË DREJTAT E NJERIUT I FEDERATËS RUSE

Përfaqësues i Avokatit të popullit mori pjesë në konferencën ndërkombëtare vjetore të organizuar nga Komisari i lartë për të drejtat e njeriut i Federatës Ruse, që u mbajt në Moskë më datën 17 dhjetor.

Në konferencë u diskutua për të drejtat e qytetarëve në rajonin e Euroazisë, si dhe situata me mbrojtjen e migrantëve, refugjatëve dhe personave pa shtetësi. Në konferencë, ndër të tjera u bë fjalë edhe për mënyrën në të cilën funksionojnë mekanizmat e  monitorimit, si dhe problemet dhe sfidat me të cilat përballen.

Në fund të ditës së punës u miratua Rezoluta kushtuar mbrojtjes së të drejtave të personave të rajonit të Euroazisë me fokus në shkëmbimin e informacioneve dhe praktikave më të mira ndërmjet Institucioneve të ombudsmanëve të rajonit, si dhe veprimin e përbashkët dhe zbatimin e aktiviteteve të përbashkëta në drejtim të mbrojtjes së të drejtave dhe lirive të njeriut.

Në konferencë morën pjesë vende të Evropës dhe Azisë, si dhe përfaqësues të trupave ndërkombëtarë si Këshilli i Evropës, Instituti ndërkombëtar i Ombudsmanit, Rrjeti Evropian i Institucioneve nacionale për të drejtat e njeriut.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

korrik 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Qer
Gsh

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise