Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 07-06-2019

  AVOKATI I POPULLIT-MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL (MPN) NË QERSHOR DO TË JETË...

  më shumë
 • 02-04-2019

  ANKETË: “ÇKA MENDOJNË QYTETARËT PËR AVOKATIN E POPULLIT”

  më shumë
 • 01-04-2019

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË PRAG TË ZGJEDHJEVE PRESIDENCIALE DHE...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

PJESËMARRJE E AVOKATIT TË POPULLIT Z. MEMETI NË KONFERENCËN „ROLI I INSTITUCIONEVE KOMBËTARE PËR TË DREJTAT E NJERIUT NË SIGURIMIN DHE PROMOVIMIN E TË DREJTAVE TË BARABARTA“ 20-06-2018

20-21.06.2018, Baku, Azerbejxhan

PJESËMARRJE E AVOKATIT TË POPULLIT Z. MEMETI NË KONFERENCËN „ROLI I INSTITUCIONEVE KOMBËTARE PËR TË DREJTAT E NJERIUT NË SIGURIMIN DHE PROMOVIMIN E TË DREJTAVE TË BARABARTA“

Avokati i popullit, z.Ixhet Memeti morri pjesë në ngjarjen dy ditore, konferencën e ombudsmanëve, të titulluar si ,,Roli i institucioneve kombëtare për të drejtat e njeriut në sigurimin dhe promovimin e të drejtave të barabarta’’, e cila organizuar nga Komisari për të drejtat e njeriut (Ombudsman) i Republikës së Azerbejxhanit, znj. Ermira Sulejmanova u mbajt më datën 20 dhe 21 qershor në Baku, Azerbejxhan.

Konferenca ndërkombëtare trajtoi disa çështje, duke përfshirë mbrojtjen nga diskriminimi dhe trajtimin e barabartë për të gjitha kategoritë e qytetarëve, mbrojtjen e të drejtave të refugjatëve dhe emigrantëve, të drejtat gjinore, mbrojtjen e të drejtave të grupeve vulnerabile të qytetarëve, ndërkaq u diskutua edhe për mekanizmat e veçantë juridik dhe ekzekutues për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të njeriut.

Avokati i popullit, z. Memeti iu drejtua pjesëmarrësve duke i njoftuar me situatën me të drejtat dhe liritë e njeriut në Maqedoni, duke vënë theks të veçantë në institucionin e Avokatit të popullit dhe ekzistimin e tij prej dy dekadash në Republikën e Maqedonisë, fillimet e tij, zhvillimin dhe sfidat me të cilat është ballafaquar gjatë dyzet viteve të ekzistimit.
Konferenca ishte një forum për shkëmbimin e eksperiencave dhe praktikave më të mira midis mysafirëve të pranishëm dhe ombudsmanëve nga dy kontinentet: Azisë dhe Evropës.  Pjesëmarrje aktive morën përfaqësuesit e institucioneve kombëtare për të drejtat e njeriut të: Sërbisë, Romanisë, Turqisë, Tatarstanit, Pakistanit, Moskvës (Federatës Ruse) etj.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2019
H M M E P S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise