Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 10-12-2018

  KOMUNIKATË ME RASTIN E 10 DHJETORIT DITËS NDËRKOMBËTARE TË TË DREJTAVE TË...

  më shumë
 • 20-11-2018

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN I DITËS NDËRKOMBËTARE TË FËMIJËS

  më shumë
 • 13-09-2018

  KOMUNIKATË NË PRAG TËMBAJTJES SË REFERENDUMIT,

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

20-09-2017

20-23.09.2017, Bukuresht, Republika e Rumanisë

PJESËMARRJA E PËRFAQËSUESIT TË AVOKATIT TË POPULLIT NË ASAMBLENË PARLAMENTARE TË INSTITUTIT TË OMBUDSMANËVE EVROPIAN (IOE) DHE NË KONFERENCËN NDËRKOMBËTARE

Përfaqësuesi i Avokatit të Popullit mori pjesë në aktivitetin dyditor në Bukuresht, Republika e Rumanisë në kuadër të të cilit u mbajt Asambleja e Përgjithshme e Institutit të Ombudsmanëve Evropian (IOE), si dhe Konferenca për të drejtat e njeriut, me rastin e 20 vjetorit të themelimit të Institucionit Ombudsman në Rumani.

Në kuadër të Asamblesë Parlamentare të IOE u rizgjodhën anëtarët e këtij trupi ndërkombëtar, përkatësisht këshilli drejtues, këshilli mbikëqyrës, sekretari i përgjithshëm etj.
 
Gjatë kohës së Konferencës, e cila u nda në dy pjesë dhe në të cilën u diskutua për pavarësinë politike të institucioneve nacionale për të drejtat e njeriut, si dhe për rolin që e kanë këto institucione në eliminimin e diskriminim, fjalim mbajti edhe përfaqësuesi i Avokatit të Popullit të RM, i cili diskutoi për funksionimin e pavarur të Institucionit në Republikën e Maqedonisë.

Në këtë ngjarje morën pjesë përfaqësues nga më shumë institucione nacionale për të drejtat e njeriut nga Evropa, si dhe përfaqësues të lartë nga më shumë asociacione të ombudsmanëve dhe mediatorëve nga Evropa dhe bota.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

dhjetor 2018
H M M E P S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Jan

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise