Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 03-09-2021

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT PËR FILLIMIN E VITIT TË RI SHKOLLOR

  më shumë
 • 19-08-2021

  under construction

  më shumë
 • 13-07-2021

  APEL I AVOKATIT TË POPULLIT PËR INVOLVIMIN E FËMIJËVE NË PROTESTA

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

26-05-2021

Shkup

AVOKATI I POPULLIT Z. NASER ZIBERI REALIZOI TAKIM ME KRYEMINISTRIN Z. ZORAN ZAEV

Avokati i Popullit z. Naser Ziberi, realizoi takim me kryetarin e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Zoran Zaev në të cilin, mes tjerash, u bisedua për rëndësinë si institucion kombëtar për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të njeriut, si dhe për nevojën e fuqizimit të kapaciteteve të tij, si kadrovike, ashtu edhe financiare.

Temë e bisedës ishin edhe ngjarjet aktuale në vend, sa u përket proceseve euroatlantike, si dhe ndikimi i pandemisë nga virusi COVID-19 mbi të drejtat dhe liritë e njeriut. Sipas Avokatit të Popullit, gjatë vitit 2020, pandemia e COVID-19 pati ndikim edhe në punën e Institucionit, në lidhje me numrin e pranuar të parashtresave dhe në lidhje me aktivitetet e tjera në drejtim të sigurimit të respektimit, avancimit dhe mbrojtjes së të drejtave dhe lirive të njeriut.

Avokati i Popullit z. Naser Ziberi, i cili ishte i shoqëruar nga bashkëpunëtorët e tij, ia dorëzoi kryeministrit Zaev Raportin vjetor për vitin 2020, në formë digjitale, si dhe e njoftoi me gjendjet me respektimin dhe realizimin e të drejtave të njeriut në shtet, të konstatuara gjatë vitit të kaluar dhe të përfshira në Raport, i cili së shpejti pritet të shqyrtohet nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut. Në takim, gjithashtu, u diskutua edhe për implementimin e masave, të cilat Kuvendi i miraton pas shqyrtimit të raportit, dhe të cilat Qeveria i implementon në drejtim të përmirësimit të gjendjeve me të drejtat dhe liritë e njeriut.

Bashkëbiseduesit ranë dakord për rëndësinë e bashkëpunimit me qëllim që t’i promovojnë dhe mbrojnë të drejtat e qytetarëve, si dhe u theksua se nevojitet angazhim më i madh i institucioneve të sistemit në bashkëpunim me Avokatin e Popullit, si dhe për të përmirësohet cilësia e përgjigjeve nga autoritetet kompetente dhe institucionet të paraqitura supas sugjerimit të Avokatit të Popullit.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

tetor 2021
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sht

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 11
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise