Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 23-01-2020

  RASTIN ME TË MITURIN Е LIDHUR PËR KREVATI TË CILIN E BËRI PUBLIK AVOKATI I...

  më shumë
 • 04-01-2020

  PËRKUJTIM DHE MESAZH I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 4 JANARIT – DITËS...

  më shumë
 • 10-12-2019

  KOMUNIKATË ME RASTIN E 10-DHJETORIT DITËS SË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

STUDENTËT E UNIVERSITETIT SHTETËROR TË TETOVËS MBAJTËN MËSIM PRAKTIK NË LËNDËN TË DREJTAT E NJERIUT NË ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT 05-12-2019

Shkup

STUDENTËT E UNIVERSITETIT SHTETËROR TË TETOVËS MBAJTËN MËSIM PRAKTIK NË LËNDËN TË DREJTAT E NJERIUT NË ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT

Studentët e vitit të dytë të Fakultetit juridik pranë Universitetit Shtetëror në Tetovë, në kuadër të programit mësimor mbajtën mësim praktik në lëndën Të drejtat e njeriut, në zyrën e Avokatit të popullit. Gjatë vizitës, përmes bisedës me avokatin e popullit u njoftuan me punën e institucionit të Avokatit të popullit.

Avokati i popullit, z.Ixhet Memeti prezantoi para studentëve zhvillimin kronologjik të Institucionit, ndryshimet ligjore në lidhje me mandatin dhe kompetencat, ndërkaq i njoftoi edhe me mënyrën e punës sipas parashtresave që i parashtrojnë qytetarët. Ai, gjithashtu, ua prezantoi edhe mandatet e reja që i pranoi kohët e fundit Avokati i popullit – mik i gjykatës, kontrolli civil  mbi policinë dhe seksioni për monitorimin e implementimit të Konventës së Kombeve të Bashkuara për personat me pengesa.

Studentët u interesuan për instrumentet e Avokatit të popullit për mbrojtjen e të drejtave të qytetarëve, si dhe për atë,  se sa institucionet i pranojnë rekomandimet e tij. Gjithashtu, theks i veçantë u vu në punën e institucionit, krahasuar me punën e institucioneve të ombudsmanit  në rajon – krahasim në aspekt të numrit të parashtresave të pranuara, mandateve dhe mekanizmave të cilat i kanë në dispozicion, për mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të njeriut.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

shkurt 2020
H M M E P S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Jan
Mar

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise