Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 26-06-2020

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT-DITËS NDËRKOMBËTARE...

  më shumë
 • 17-06-2020

  KOMUNIKATË LIDHUR ME ARKËTIMIN PËR LËSHIMIN E DËFTESAVE

  më shumë
 • 09-06-2020

  under construction

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI MORI PJESË NË KONFERENCËN ME TEMË: “MBROJTJA E QASJES NË AZIL DHE MBROJTJA E TË DREJTAVE TË AZILKËRKUESVE DHE REFUGJATËVE NË TRANSIT” 03-12-2018

Shkup

AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI MORI PJESË NË KONFERENCËN ME TEMË: “MBROJTJA E QASJES NË AZIL DHE MBROJTJA E TË DREJTAVE TË AZILKËRKUESVE DHE REFUGJATËVE NË TRANSIT”

“Nga fillimi i krizës së refugjatëve në vitin 2015, Avokati i Popullit për së afërmi e monitoronte gjendjen me respektimin e të drejtave të migrantëve dhe refugjatëve, ndërsa veprimet e institucioneve dhe përballja me valën e refugjatëve dhe migrantëve ishin çështje të cilave u kushtuam vëmendje të veçantë. Avokati i Popullit – Mekanizmi Parandalues Nacional, realizonte dhe akoma realizon vizita në të gjitha vendet në Republikë ku bëhet pranimi i migrantëve dhe refugjatëve, ndërsa gjendjet në terren, rregullisht i shënonim në raportet tona duke i vënë në dukje të drejtpërdrejtë të drejtat e refugjatëve dhe migrantëve. Njëkohësisht, vepronim dhe akoma veprojmë me rekomandime konkrete, me qëllim të përmirësimit institucional të përgjigjes ndaj sfidave dhe rrjedhave të refugjatëve.”

Mes tjerash, Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti në fjalën e tij përshëndetëse në konferencën e titulluar: “Mbrojtja e qasjes në azil dhe mbrojtja e të drejtave të azilkërkuesve dhe refugjatëve në transit”, në të cilën u prezantuan dokumentet e analizës “GAP” dhe Raportit për të drejtat e njeriut”. Konferenca u organizua nga organizata joqeveritare “LEGIS” në bashkëpunim me zyrën e Avokatit të Popullit, financiarisht e mbështetur nga Fondacioni Unitarian Universalist Service Committee (UUCS) të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Në fjalën e tij, z. Memeti theksoi se Avokati i Popullit, në raportet e posaçme disa herë, por edhe në publik e ka dënuar deportimin grupor të refugjatëve/migrantëve në vendet fqinje.

“Konsideroj se veprimi i këtillë është shkelje e rëndë e të drejtave të njeriut, para së gjithash të garantuara me Konventën mbi Statusin e Refugjatëve nga viti 1951, si dhe shkelje e integritetit dhe dinjitetit njerëzor. Po ashtu, në asnjë rast nuk mund të pranohet arsyetimi i përfaqësuesve të Ministrisë së Punëve të Brendshme se mënyra e këtillë e depërtimit të personave me hyrje të parregullt është praktikë e vendosur edhe nga shtetet fqinje”, tha Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

korrik 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Qer
Gsh

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise