Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 26-06-2018

  KOMUNIKATË ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE TË...

  më shumë
 • 17-04-2018

  REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT LIDHUR ME RASTET E SHPESHTUARA TË DHUNËS NËPËR...

  më shumë
 • 29-03-2018

  AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, NË PRES-KONFERENCË E PREZANTOI RAPORTIN PËR...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME ZNJ. SUZAN K. FALATKO, ZËVENDËSE-DREJTORESHË E ZYRËS SË SHBA PËR ÇËSHTJE TË EVROPËS JUG-QENDRORE 15-02-2018

15.02.2018, Shkup

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME ZNJ. SUZAN K. FALATKO, ZËVENDËSE-DREJTORESHË E ZYRËS SË SHBA PËR ÇËSHTJE TË EVROPËS JUG-QENDRORE

Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti realizoi takim me znj. Suzan K. Falatko, zëvendëse-drejtoreshë e Zyrës së Shteteve të Bashkuara për çështje të Evropës Jug-Qendrore, në të cilin u bisedua për gjendjet me promovimin e lirive dhe të drejtave të njeriut dhe zbatimin e rekomandimeve të Avokatit të Popullit nga ana e organeve administrative.

Njëkohësisht, në këtë takim u diskutua edhe për sfidat me të cilat ballafaqohet institucioni, si dhe për reformat rrjedhëse në Republikën e Maqedonisë.

Përkatësisht, z. Memeti informoi se është përmirësuar dukshëm komunikimi me organet/organizatat të cilat i monitoron Avokati i Popullit, por se zbatimi dhe praktikimi i kompetencave të reja ligjore është pamundësuar për shkak të mungesës së kapaciteteve kadrovike.

Duke e marr parasysh se numri më i madh i parashtresave të parashtruara pranë Avokatit të Popullit janë nga fusha e jurisprudencës, në takim u bë fjalë edhe për reformat në jurisprudencë dhe rolin e Avokatit të Popullit në këtë proces.
Dy bashkëbiseduesit ranë dakord se me rëndësi të jashtëzakonshme është të sigurohet mbështetje e vazhdueshme e Institucionit, duke e marrë parasysh rolin e Ombudsmanit në mbrojtjen e të drejtave të qytetarëve.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

korrik 2018
H M M E P S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Qer
Gsh

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 9
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise