Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 17-04-2018

  REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT LIDHUR ME RASTET E SHPESHTUARA TË DHUNËS NËPËR...

  më shumë
 • 29-03-2018

  AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, NË PRES-KONFERENCË E PREZANTOI RAPORTIN PËR...

  më shumë
 • 16-02-2018

  REAGIMI I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME RASTIN E ABUZIMIT SEKSUAL TË TË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

AVOKATI I POPULLIT Z.IXHET MEMETI REALIZOI TAKIM ME PËRFAQËSUES TË KOMISIONIT EVROPIAN 15-11-2017

15.11.2017, Shkup

AVOKATI I POPULLIT Z.IXHET MEMETI REALIZOI TAKIM ME PËRFAQËSUES TË KOMISIONIT EVROPIAN

Avokati i popullit z. Ixhet Memeti realizoi takim me përfaqësues të Komisionit Evropian, në të cilin u bisedua për punën e institucionit, sfidat aktuale me të cilat po përballet ai, sidomos pas miratimit të ndryshimeve të Ligjit për avokatin e popullit. Njëherazi u bë fjalë edhe për gjendjen me të drejtat e njeriut në vend dhe zbatimin e rekomandimeve të Avokatit të popullit nga ana e organeve të administratës.

Avokati i popullit z. Memeti gjithashtu dha një pasqyrë të zhvillimit të Institucionit dhe kremtimit të jubileut vitin e ardhshëm, 20 vjet të ekzistimit të Avokatit të popullit në Maqedoni, si dhe përgatitjen e monografisë në këtë rast.

Në takim u bë fjalë edhe për reformat në gjyqësor dhe rolin të cilin e ka avokati i popullit në këtë proces, problemet sistematike të cilat paraqiten gjatë zbatimit të funksionimit të pavarur të Institucionit, por edhe për rolin e ri si vëzhgues  në Agjencinë e BE-së për të drejtat fundamentale.

Përfaqësuesit e Komisionit Evropian edhe një herë mbështetën punën e Avokatit të popullit duke theksuar se është me rëndësi të veçantë  që Institucionit t’i mundësohet në mënyrë të  përkryer të zbatojë mandatin e vet të përgjithshëm, sepse një institucion i pavarur dhe plotësisht operativ për të drejtat e njeriut është segment veçanërisht i rëndësishëm për përparimin e vendit në rrugën drejt Bashkimit Evropian.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

maj 2018
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Pri
Qer

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise