Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 17-04-2018

  REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT LIDHUR ME RASTET E SHPESHTUARA TË DHUNËS NËPËR...

  më shumë
 • 29-03-2018

  AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, NË PRES-KONFERENCË E PREZANTOI RAPORTIN PËR...

  më shumë
 • 16-02-2018

  REAGIMI I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME RASTIN E ABUZIMIT SEKSUAL TË TË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

KONFERENCA ME TEMË: “INTEGRIMI I REFUGJATËVE KOSOVARË, ZGJIDHJA E PËRHERSHME DHE KTHIMI VULLNETAR” 20-11-2017

20-21.11.2017, Shkup

KONFERENCA ME TEMË: “INTEGRIMI I REFUGJATËVE KOSOVARË, ZGJIDHJA E PËRHERSHME DHE KTHIMI VULLNETAR”

“Në kushte kur bota ballafaqohet me krizën më të madhe të refugjatëve dhe kur mijëra njerëz, për çdo ditë, detyrohen t’i braktisin shtëpitë e tyre, nuk guxojmë t’i harrojmë problemet e refugjatëve të Kosovës, të cilët para tetëmbëdhjetë vjetësh, gjithashtu, u detyruan t’i braktisin vendbanimet e tyre. Të përballur me vështirësi për t’u kthyer në vendin e tyre, të përjashtuar nga aspekti social dhe nën rrezikun e ngeljes pa shtetësi, refugjatët kosovarë janë hedhur jashtë margjinave të jetës shoqërore. Me aktualizimin e kësaj teme, është ajo që më së paku që mund të bëjmë për ngritjen e vetëdijes për nevojën e gjetjes urgjente të zgjidhjes së përhershme të problemeve me të cilat ballafaqohen këta njerëz.”

Këtë, mes tjerash, e tha Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, në fjalimin e tij gjatë hapjes së Konferencës dyditore për: “Integrimin e refugjatëve kosovarë, gjetjen e zgjidhjeve të përhershme dhe kthimin vullnetar”, në kuadër të Projektit: “Përmirësimi i sistemit të mbrojtjes juridike lidhur me azilin dhe natyralizimin”, në organizim të Zyrës së Avokatit të Popullit dhe Komesariatit të Lartë për Refugjatë të Kombeve të Bashkuara – Zyra në Shkup.

Në Konferencë u prezantua hulumtimi me titull: “Integrimin e refugjatëve kosovarë, zgjidhja e përhershme dhe kthimi vullnetar”, ndërsa këndvështrimet e tyre lidhur me këtë temë do t’i prezantojnë përfaqësuesit e zyrave të Ombudsmanëve të: Malit të Zi, Republikës së Kosovës dhe Shqipërisë.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

maj 2018
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Pri
Qer

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise