Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 17-04-2018

  REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT LIDHUR ME RASTET E SHPESHTUARA TË DHUNËS NËPËR...

  më shumë
 • 29-03-2018

  AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, NË PRES-KONFERENCË E PREZANTOI RAPORTIN PËR...

  më shumë
 • 16-02-2018

  REAGIMI I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME RASTIN E ABUZIMIT SEKSUAL TË TË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

AVOKATI I POPULLIT Z.IXHET MEMETI REALIZOI TAKIM ME PËRFAQËSUES TË MISIONIT TË OSBE NË SHKUP 09-08-2017

09.08.2017, Shkup

AVOKATI I POPULLIT Z.IXHET MEMETI REALIZOI TAKIM ME PËRFAQËSUES TË MISIONIT TË OSBE NË SHKUP

Avokati i popullit z. Ixhet Memeti realizoi takim me përfaqësues të misionit të OSBE-së në Shkup, në të cilin u bisedua për situatën në lidhje me promovimin dhe mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të njeriut, për sfidat me të cilat përballet institucioni dhe veçanërisht për gatishmërinë për ndjekjen e zgjedhjeve lokale.

Gjegjësisht, Avokati i popullit z. Memeti informoi se dukshëm është përmirësuar komunikimi i organeve/institucioneve të cilat monitorohen nga ana e Avokatit të popullit, por dhe se, përskaj ndryshimeve të bëra ligjore për shkak të mungesës së kapaciteteve dhe mospërputhjes së rregullave ligjore, është bërë i pamundshëm zbatimi i tyre praktik.

Në kontekst të rëndësisë dhe nevojës për mbrojtje më të fortë të së drejtës zgjedhore të qytetarëve, në prag të zgjedhjeve lokale, Avokati i popullit me keqardhje informoi përfaqësuesit e OSBE-së se, për shkak të mungesës së kuadrove është vënë në pyetje monitorimi i procesit zgjedhor, si dhe hapja e linjës telefonike falas, por njëkohësisht potencoi se konform mundësive të institucionit, qytetarëve do t’ju mundësohet mbrojtja e të drejtës së tyre zgjedhore.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2018
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise