Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 17-04-2018

  REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT LIDHUR ME RASTET E SHPESHTUARA TË DHUNËS NËPËR...

  më shumë
 • 29-03-2018

  AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, NË PRES-KONFERENCË E PREZANTOI RAPORTIN PËR...

  më shumë
 • 16-02-2018

  REAGIMI I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME RASTIN E ABUZIMIT SEKSUAL TË TË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

STUDENTËT E FAKULTETIT JURIDIK ,,JUSTINIJANI I PARË’’ NGA SHKUPI VIZITUAN ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT 11-05-2017

11.05.2017, Shkup

STUDENTËT E FAKULTETIT JURIDIK ,,JUSTINIJANI I PARË’’ NGA SHKUPI VIZITUAN ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT

Zëvendës avokati i popullit znj. Vaska Bajramovska Mustafa realizoi takim me studentët e Fakulltetit juridik ,,Justinijani i Parë’’ pranë Universitetit ,, Shën Kirili dhe Metodi’’ - Shkup, në të cilin i njoftoi me rolin, mandatin dhe kompetencat e Avokatit të popullit në promovimin, parandalimin dhe mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të njeriut, me theks të veçantë në kompetencat e reja të Avokatit të popullit, konform ndyshimeve dhe plotësimeve të Ligjit për avokatin e popullit.

Studentët u interesuan për mënyrën e konstatimit të shkeljes të një të drejte të caktuar, masat të cilat Avokati i popullit mund t’i ndërmerr, si dhe për veprimet e organeve pas intervenimeve të Avokatit të popullit. Gjithashtu, studentët u interesuan për mënyrën e mbrojtjes së të drejtave të grupeve vulnerabile (gra, fëmijë, persona me nevoja të posaçme), për të drejtat e personave të privuar nga liria dhe për mbrojtje nga diskriminimi. Në këtë kontekst u informuan për punën e seksionit për mbrojtjen e fëmijëve dhe personave me aftësi të kufizuara, seksionit për mbrojtje nga diskriminimi dhe për Mekanizmin parandalues nacional, në kuadër të institucionit të Avokatit të popullit.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2018
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise