Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 28.12.2017

  ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПРЕЗЕМЕНИТЕ МЕРКИ И КОНСТАТИРАНИТЕ СОСТОЈБИ ОД ПОСТАПУВАЊЕТО ПО...

  повеќе
 • 03.12.2017

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО...

  повеќе
 • 20.11.2017

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторRotate left
Rotate right

За Народниот правобранител

Општи информации за Народниот Правобранител

Собранието на Република Македонија, го избира и разрешува народниот правобранител. Народниот правобранител се избира за време од осум години, со право на уште еден избор....

повеќеАктивности

 • 21.12.2017

  УЧЕНИЦИ ОД ТРЕТА ГОДИНА ОД ПРИВАТНОТО ...

  Ученици од трета година од приватното средно улилиште „Јахја Кемал“-Скопје во рамките на изучување...

  повеќе
 • 21.12.2017

  ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА...

  Заменик народен правобранител Васка Бајрамовска-Мустафа одржа обука за спречување и заштита од...

  повеќе
 • 20.12.2017

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ...

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети потпиша договор за спроведување на проект со Амбасадата на...

  повеќе

Меѓународни активности

 • 13.12.2017

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА...

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети, во својство на набљудувач на Управниот одбор на Агенцијата...

  повеќе
 • 29.11.2017

  УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ...

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети учествуваше на семинар и на Генералното собрание на...

  повеќе
 • 18.10.2017

  ПРЕТСТАВНИК НА НП-НПМ УЧЕСТВУВАШЕ НА...

  Претставник од канцеларијата на Народниот правобранител- Национален превентивен механизам на 18 и 19...

  повеќе


Пребарување

Кaлендар на настани

јануари 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 66
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија