Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 18.07.2017

  ПРЕЗЕНТИРАН ШЕСТИОТ ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ

  повеќе
 • 26.06.2017

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА ПОДДРШКА НА ЖРТВИТЕ ОД ТОРТУРА – 26 ТИ...

  повеќе
 • 20.06.2017

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА БЕГАЛЦИТЕ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторПрашања и одговори

 • Јас сум син на воен инвалид и студирав без плаќање партиципација и ме интересира дали тие права во областа на образованието важат и за постдипломски студии

  повеќе
 • Три месеци работев во државно средно училиште за кој период немав потпишано никаков договор. Дали можете да ме упатите каде да се обратам и кои воопшто се моите права во врска со потпишување договор?

  повеќе
 • Ме интересира дали може да се достави претставка за кршење на детски права анонимно?

  повеќе
 • Прашање од областа на работните односи

  повеќе
 • Прашање од областа на работните односи

  повеќе
 • Кому треба да му се обратам за да успеам да го остварам моето право како акционер во едно акционерско друштво?

  повеќе
 • Прашање од областа на финансиите

  повеќе
 • Прашање од областа на пензиско и инвалидско осигурување - Која е постапката за остварување право на старосна пензија и кога, односно под кои услови може да се оствари право на старосна пензија?

  повеќе
 • Прашање од областа на имотно-правните работи - Кои права се запишуваат во катастарот на недвижностите?

  повеќе
 • Прашање од областа на пензиско и инвалидско осигурување - Како да го остварам правото на инвалидска пензија?

  повеќе
 • Како може да се обезбеди правото на денационализација?

  повеќе


Прашања и одговори
Пребарување

Кaлендар на настани

август 2017
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија