Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 17.04.2018

  РЕАКЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ЗАЧЕСТЕНИТЕ СЛУЧАИ НА НАСИЛСТВО ВО...

  повеќе
 • 29.03.2018

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ГО ПРЕЗЕНТИРАШЕ...

  повеќе
 • 16.02.2018

  РЕАКЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО СЛУЧАЈОТ НА СЕКСУЛАНА...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторRotate left
Rotate right

За Народниот правобранител

Општи информации за Народниот Правобранител

Собранието на Република Македонија, го избира и разрешува народниот правобранител. Народниот правобранител се избира за време од осум години, со право на уште еден избор....

повеќеАктивности

 • 21.05.2018

  НАЈАВА НА НАСТАН ПО ПОВОД 20 ГОДИНИ...

  Народниот правобранител на Република Македонија по повод дваесет години од востановувањето на...

  повеќе
 • 25.04.2018

  ПОСЕТА НА СТУДЕНТИ ОД ФАКУЛТЕТОТ ЗА...

  Студенти од Факултетот за безбедност при Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола, под...

  повеќе
 • 27.03.2018

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ...

  Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствaри средба со претседателката на Конференцијата на...

  повеќе

Меѓународни активности

 • 14.02.2018

  РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПОСВЕТЕНА НА...

  Претставници од канцеларијата на Народниот правобранител учествуваа на Регионалниот консултативен...

  повеќе
 • 29.01.2018

  УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НПМ НА...

  Претставници од канцеларијата на Народниот правобранител – Национален превентивен механизам на 14 и...

  повеќе
 • 13.12.2017

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА...

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети, во својство на набљудувач на Управниот одбор на Агенцијата...

  повеќе


Пребарување

Кaлендар на настани

мај 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија