Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 28.12.2017

  ИНФОРМАЦИЈА ЗА ПРЕЗЕМЕНИТЕ МЕРКИ И КОНСТАТИРАНИТЕ СОСТОЈБИ ОД ПОСТАПУВАЊЕТО ПО...

  повеќе
 • 03.12.2017

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО...

  повеќе
 • 20.11.2017

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторИнформации од јавен карактер

ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Врз основа на член 9 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Службен весник на РМ“ бр. 13/06) Народниот правобранител на Република Македонија располага со следната 

ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Листата на информации од јавен карактер на Народниот прваобранител jа сочинуваат следниве документи :

Одлука за утврдување на надоместок за материјалните трошоци (Adobe Acrobat document, 47 Kb)
Согласно член 8 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер за службени лица кои ќе посредуваат и ќе укажуваат помош при остварувањето на правото на слободен пристап до информациии од јавен карактер , Народниот правобранител на Република Македонија  ги определи:

 1. Зоран Билбиловски
 2. Снежана Теодосиевска-Јордановска

Сите прашања од интерес на граѓаните што се поврзани со правото на слободен  пристап  до информации од јавен карактер може да ги добиете на телефон: 02 3129-335 ; или
еmail:

zbilbiloski@ombudsman.mk

sjordanoska@ombudsman.mk


Граѓаните на Република Македонија можат да добијат информација од јавен карактер што ја изготвил Народниот правобранител со пополнување Барање за пристап до информации од јавен карактер , кое може да  го добиете и  во архивата на Народниот правобранител.

Барањето може да се достави во писмена форма на адресата на Народниот правобранител.
Адреса на Народниот правобранител:
ул. „Македонија“ бр.19, Скопје
Пребарување

Кaлендар на настани

февруари 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија