Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 25.01.2021

  СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ГО ИЗБРА Г. НАСЕР ЗИБЕРИ ЗА НОВ...

  повеќе
 • 03.12.2020

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 3. ДЕКЕМВРИ – МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН...

  повеќе
 • 20.11.2020

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-Информатор



Новости и настани

СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ГО ИЗБРА Г. НАСЕР ЗИБЕРИ ЗА НОВ НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ 25.01.2021

Скопје

СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ГО ИЗБРА Г. НАСЕР ЗИБЕРИ ЗА НОВ НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ

Собранието на Република Северна Македонија на седницата одржана на 25 jануари го избра г.Насер Зибери за нов народен правобраител, кој функцијата народен правобранител започна да ја извршува од 1. февруари 2021 г.

Народниот правобранител, г. Насер Зибери е дипломиран правник со положен правосуден испит и долгoгодишно искуство во правните работи. Во 1990 година на првите повеќепартиски парламентарни избори е избран за пратеник во Собранието. Довербата на гласачите за пратеник ја добива и на вторите и третите парламентарни избори, 1994 година и 1998 година.

Во периодот од 1996-1998 година ја врши функцијата министер за труд и социјална политика и потпретседател на Владата. Во текот на 2001 година бил член на експертската група која го изготвуваше Охридскиот рамковен договор и промените на Уставот на Република Северна Македонија.

Од 2004 година работи како нотар за службеното подрачје на Основните судови на Скопје.

Пребарување

Кaлендар на настани

февруари 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog





Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија