Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 13.07.2021

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИ

  повеќе
 • 01.07.2021

  РЕАКЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ПРОБЛЕМОТ НА ГРАЃАНИТЕ КОИ ПОРАДИ...

  повеќе
 • 25.06.2021

  ОБЈАВЕН ИЗВЕШТАЈОТ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

09.06.2020

Скопје

ДОСТАВЕНО МИСЛЕЊЕ ДО НАДЛЕЖНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО ВРСКА СО ПУШТАЊЕТО ВО УПОТРЕБА НА НОВОИЗГРАДЕНИОТ ВОСПИТНО ПОПРАВЕН ДОМ ТЕТОВО

Народниот правобранител до Владата на Република Северна Македонија, Министeрството за првада и Управата за извршување санкции достави мислење по однос на најавеното пуштање во употреба на новоизградениот Воспитно Поправниот Дом Тетово, а во кое укажува на неколку битни елементи.

Имено,посебнен акцент во мислењето се става на начинот на трансфер на децата, на обезбедувањето на услови за редовен образовен процес, здравствената заштита особено во времето на пандемијата со коронавирусот, преземање на мерки за обезбедување на личните контакти на децата со семејствата и други прашања кое се однесуваат на заштита на интересот на штитениците.


Пребарување

Кaлендар на настани

јули 2021
П В С Ч П С Н
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија