Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 26.06.2018

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА ПОДДРШКА НА ЖРТВИТЕ ОД ТОРТУРА – 26 ТИ...

  повеќе
 • 14.06.2018

  СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДАДЕ СОГЛАСНОСТ НА ОПШТИТЕ АКТИ НА НАРОДНИОТ...

  повеќе
 • 14.06.2018

  СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ГИ УСВОИ МЕРКИТЕ ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторНовости и настани

14.06.2018

14.06.2018, Скопје

СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДАДЕ СОГЛАСНОСТ НА ОПШТИТЕ АКТИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Собранието на Република Македонија даде согласност на општите акти на Народниот правобранител.

Станува збор за Правилникот за измена и дополнување на Правилникот за организација и делокруг на работата на стручната служба,Тимот на Националниот превентивен механизам, Посебните одделенија и канцелариите на Народниот правобранител и Правилникот за изменување и дополнување на Правилникот за систематизација на работните места во Стручната служба,Тимот на Национаниот превентивен механизам, Посебните одделенија и канцелариите на Народниот правобранител.

Имено, со овие измени се овозможи во рамките на Стручната служба на Народниот правобранител, формирање на нова организациска единица „Народниот правобранител-механизам за граѓанска контрола“, кој ќе обезбедува поддршка и заштита на жртвата/ите, нивните права и презентирање на нивните интереси во сите постапки при истражување на постапувањето од страна на лица со полициски овластувања и припадници на затворската полиција.


Пребарување

Кaлендар на настани

август 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 4
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија