Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 26.03.2020

  ПРЕПОРАКИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЛИЦАТА ЛИШЕНИ ОД СЛОБОДА ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА ОД...

  повеќе
 • 20.03.2020

  ПЛАН ЗА РАБОТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВОНРЕДНИ УСЛОВИ

  повеќе
 • 11.03.2020

  СООПШТЕНИЕ ВО ВРСКА СО ПРИЕМОТ НА ГРАЃАНИ/СТРАНКИ ВО ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА НАЦИОНАЛНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА (ЕННХРИ) 13.11.2019

13-14.11.2019 г. Брисел, Белгија

УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА НАЦИОНАЛНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА (ЕННХРИ)

Претставник на Народниот правобранител учествуваше на Генералното собрание на Европската мрежа на Национални институции за човекови права (ЕННХРИ), што се одржа во Брисел на 13 и 14 ноември 2019 година.
Во присуство на голем број претставници на Националните институции за човекови права, раководството на ЕННХРИ информираше за постигнатите резултати во текот на 2019 година, реализираниот буџет, предизвиците со кои Мрежата била соочена во текот на годината, но информираше и за активностите предвидени во 2020 година, како и статусот на реализација на тековните проекти и оние доставени на одобрување. Во рамки на Генералното собрание се избраа новите членови на финансискиот комитет на Мрежата.

Генералното собрание, воедно, опфати работа во групи со цел размена на идеи за идно дејствување на мрежата, а воедно, организираше и еднодневна работилница на тема: Спроведување на економските и социјални права во Европа и улогата на Националните институции за човекови права во тој процес.

Пребарување

Кaлендар на настани

април 2020
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 4
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија