Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

  • 03.12.2017

    СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО...

    повеќе
  • 20.11.2017

    СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО

    повеќе
  • 13.10.2017

    СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД ПРЕСТОЈНИТЕ ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ 2017

    повеќе
  • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

АКАДЕМИЈА НА ЕННХРИ ЗА ПРИМЕНАТА НА ПАРИСКИТЕ ПРИНЦИПИ И ЗА ОДРЖЛИВИТЕ РАЗВОЈНИ ЦЕЛИ НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ ПРЕСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ 29.05.2017

29.05-02.06, Познан, Република Полска

АКАДЕМИЈА НА ЕННХРИ ЗА ПРИМЕНАТА НА ПАРИСКИТЕ ПРИНЦИПИ И ЗА ОДРЖЛИВИТЕ РАЗВОЈНИ ЦЕЛИ НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ ПРЕСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Промоцијата како дел од Париските принципи и нејзината примена во работата на Националните инстутуции за заштита на човековите права, соработката со Цивилниот сектор, како и примената во работата на Одржливите развојни цели, беа дел од темите на Академијата која во организација на Европската мрежа на национални институции за човекови права (ENNHRI) и ОБСЕ/ОДИХР се одржа во Познан Република Полска, а на која учествуваше и преставник од канцеларијата на Народниот правобранител.

Исто така, учесниците на Академијата разменија искуства во поглед на работата со лицата со посебни потреби, правата од областите на социјалната заштита, половата еднаквост, како и за начините и потребата од размена на информации во рамките на ЕННРИ.


Пребарување

Кaлендар на настани

декември 2017
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија