Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 16.03.2017

  РЕАКЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ОБИДИТЕ ЗА ИНВОЛВИРАЊЕ НА ДЕЦА ВО...

  повеќе
 • 03.03.2017

  АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИТЕ

  повеќе
 • 21.12.2016

  ДЕКЛАРАЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ НА МЕДИТЕРАНОТ ЗА СИТУАЦИЈАТА ВО...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторМеѓународни активности

ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Д-Р ЈОВАН АНДОНОВСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА КОЈА СЕ ЗБОРУВАШЕ ЗА СОСТОЈБАТА СО НЕПРИДРУЖУВАНИТЕ ДЕЦА-БЕГАЛЦИ 08.12.2016

08-09.12.2016, Стокхолм, Кралството Шведска

ЗАМЕНИК-НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Д-Р ЈОВАН АНДОНОВСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА КОЈА СЕ ЗБОРУВАШЕ ЗА СОСТОЈБАТА СО НЕПРИДРУЖУВАНИТЕ ДЕЦА-БЕГАЛЦИ

Заменик-народниот правобранител д-р Јован Андоновски учествуваше на Конференција  која  на осми и девети  декември се одржа во Стокхолм, а на која се зборуваше за  промоција на добрите практики во заштитата на непридружуваните деца-бегалци, како и за изнаоѓање на решенија за овие деца, и за нивните семејства.

Во своето излагање заменик-народниот правобранител д-р Андоновски ја претстави законската рамка на земјата за заштитата на непридружуваните деца-бегалци, како и актуелната  состојба со непридружуваните деца-бегалци сместени во двата Прифатни транзитни центри „Винојуг“ - Гевгелија и „Табановце“ во близина на границата со Република Србија.

Инаку, Конферeнцијата беше во организација на Централната Европска Иницијатива (ЦЕИ) и на Советот на балтичките држави, а на неа учествуваа претставници на 29 земји од Европа, како и претставници на Меѓународни организации.


Пребарување

Кaлендар на настани

март 2017
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија