Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 25.09.2019

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ДОМАЌИН НА ВТОРИОТ...

  повеќе
 • 12.08.2019

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПОСЛЕДНИТЕ СЛУЧУВАЊА СО...

  повеќе
 • 26.06.2019

  ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НАЦИОНАЛНИОТ...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторRotate left
Rotate right

За Народниот правобранител

Општи информации за Народниот Правобранител

Собранието на Република Македонија, го избира и разрешува народниот правобранител. Народниот правобранител се избира за време од осум години, со право на уште еден избор....

повеќеАктивности

 • 15.10.2019

  УЧЕСТВО НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА...

  По повод одбележувањето на 15. Октомври - Меѓународниот ден на Белиот стап - симболот на слепите...

  повеќе
 • 10.10.2019

  СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ...

  Заменик-народен правобранител, Васка Бајрамовска-Мустафа заедно со тимот за следење на...

  повеќе
 • 10.10.2019

  ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ...

  Претставници од тимот за следење на имплементацијата на Конвенцијата за заштита на права на лицата...

  повеќе

Меѓународни активности

 • 17.10.2019

  ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ...

  Заменик-народниот праворанител, г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа и советник од канцеларијата на...

  повеќе
 • 16.10.2019

  ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ...

  Претставници на Народниот правобранител учествуваа на дводневна обука/работилница за заштита на...

  повеќе
 • 03.09.2019

  СТУДИСКА ПОСЕТА НА ЗАМЕНИЧКАТА НА...

  Заменичката на народниот правобранител, г-ѓа Васка Бајрамовска Мустафа, од 3 до 5 септември 2019...

  повеќе


Пребарување

Кaлендар на настани

ноември 2019
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 8
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија