Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 10.12.2018

  СООПШТЕНИЕ ПО ПОВОД 10 ДЕКЕМВРИ МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

  повеќе
 • 20.11.2018

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА ДЕТЕТО

  повеќе
 • 13.09.2018

  СООПШТЕНИЕ НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРЕСТОЈНИОТ РЕФЕРЕНДУМ

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД ГИМНАЗИЈАТА „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ 01.11.2017

01.11.2017, Скопје

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД ГИМНАЗИЈАТА „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Триесетина сердношколци од  трета година при СУГС „Јосип Броз Тито“ од Скопје заедно со професорката Сузана Андреска која е задолжена за изведување на наставата по предметот Вовед во право ја посетија канцеларијата на Народниот правобранител. Оваа посета беше дел од наставниот план и Програма по предметот.

Преку интерактивна презентација заменичката на народениот правобранител Васка Бајрамовска- Мустафа ги информира учениците за улогата, надлежностите и мандатот на Народниот правобранител во однос на превенцијата и заштита на човековите слободи и права, како и новите надлежности повразани со промоцијата на правата на граѓаните. Притоа, одговараше на прашања во врска со начинот на избор на Народен правобранител и неговите заменици, вработувањата во институцијата , како стручната служба постапува по претставките повреда на право, како и  на прашања поврзани со работата на посебните одделенија за заштита од дискриминација и заштита на правата на децата и лица со посебни потреби.

При оваа средба заменичката беше информирана дека со големо внимание учениците ја следат веб- страницата на Народниот правобранител и се информираат за нејзините активностите, особено  за истражувањата кои ги спроведува одделението за заштита на правата на децата и лица со посебни потреби.Истовремено средношколците покажаа интерес за учество и реализацијација на заеднички проекти поврзани со правата на децата во сферата на образованието.


Пребарување

Кaлендар на настани

декември 2018
П В С Ч П С Н
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија