Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.

Новости и настани

 • 17.04.2018

  РЕАКЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ЗАЧЕСТЕНИТЕ СЛУЧАИ НА НАСИЛСТВО ВО...

  повеќе
 • 29.03.2018

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ГО ПРЕЗЕНТИРАШЕ...

  повеќе
 • 16.02.2018

  РЕАКЦИЈА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО СЛУЧАЈОТ НА СЕКСУЛАНА...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторАктивности

УЧЕНИЦИ ОД ПОВЕЌЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ 20.04.2017

20.04.2017, Скопје

УЧЕНИЦИ ОД ПОВЕЌЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА ОД СКОПЈЕ ВО ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Ученици од повеќе средни училишта од Скопје во рамките на проектот „Учиме право“, кој го спроведува Младинскиот образовен форум (МОФ) ја посетија канцеларијата на народниот правобранител. Во разговор со народниот правобранител г. Иџет Мемети тие се запознаа со работата на институцијата, поточно со нејзината поставеност и надлежностите, како и за начинот на постапување по претставките поднесени од граѓаните.

Зборувајќи за значењето на човековите слободи и права народниот правобранител посебно ја потенцираше улогата на институцијата како независен контролен махнизам чија основна задача е заштита на правата на граѓаните, како и следење на општите состојби со почитувањето на истите. Средношколците осебено се интересираа за начинот на кој Народниот правобранител ги  води постапките, како и за можностите кои му стојат на располагање во заштитата на правата на граѓаните.

Народниот правобранител г. Иџет Мемети ги запозна учениците со мандатот и работата на Народниот правобранител, Национален превензивен механизам, како и со новите надлежности кои институцијата ги доби со последните измени и дополнувања на Законот за народниот правобранител, како што се можностите за промоција на човековите слободи и права и мандатот на Народниот правобранител како пријател на судот и на обвинителството.


Пребарување

Кaлендар на настани

јуни 2018
П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија