Помагаме граѓаните на полесен начин да ги остваруваат нивните слободи и права, јавната администрација да стане вистински сервис и да се унапреди односот помеѓу органите на власта и граѓаните.

и на нашите принципи:

Јавно, чесно и стручно ги следиме и надгледуваме постапувањата на органите на власта.
Еднакви во односот со сите.
Професионални во работата, отворени за сугестии и спремни за постојано надградување.


Новости и настани

 • 27.06.2016

  ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈОТ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ЗА 2015...

  повеќе
 • 26.06.2016

  ПОРАКА ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН ЗА ПОДДРШКА НА ЖРТВИТЕ ОД ТОРТУРА – 26 ТИ ЈУНИ

  повеќе
 • 20.06.2016

  НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ДО ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДОСТАВИ ИНИЦИЈАТИВА...

  повеќе
 • архива

Пофалби и поплаки

Е-ИнформаторRotate left
Rotate right

За Народниот правобранител

Општи информации за Народниот Правобранител

Собранието на Република Македонија, го избира и разрешува народниот правобранител. Народниот правобранител се избира за време од осум години, со право на уште еден избор....

повеќеАктивности

 • 26.07.2016

  СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ...

  Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со амбасадорката на Швајцарија во Република...

  повеќе
 • 29.06.2016

  СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ...

  Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот Аиво Орав, шеф на Делегацијата...

  повеќе
 • 23.05.2016

  СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДЕН...

  Претставници на Народоден правобранител од Одделението за заштита на правата на децата и лицата со...

  повеќе

Меѓународни активности

 • 28.06.2016

  МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРАВНА...

  Претставник на Народниот правобранител учествуваше на меѓународната конференција за правна заштита...

  повеќе
 • 13.06.2016

  КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА...

  Претставник на Народниот правобранител учествуваше на Kонференција во организација на Европската...

  повеќе
 • 06.06.2016

  АУДИТОРИУМ ЗА „СОРАБОТКА НА ГРАЃАНСКОТО...

  Во организација на Омбудсманот на Република Албанија на 06. јуни 2016 г. во Подградец, Република...

  повеќе


Пребарување

Кaлендар на настани

август 2016
П В С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Анкета

Дали и колку во Република Македонија се почитуваат правата на лицата со посебни потреби?


Blog

Посетители online: 1
© 2011 Народен правобранител на Република Македонија